Mathews Residence // Seattle, WA

The concept for this garden redesign was to introduce a  contemporary aesthetic and industrial materials. The space is reorganized with terraces and clean lines, resulting in a garden that feels more spacious and supports the owner's lifestyle. Garden features include defined places for entertaining, dining, and gardening with terraces delineated with steel, gabions, plants, and artful lighting. The primary outdoor living areas are a dining space, sun terraces, an entertainment deck, and lounging areas, which are tucked into lush planting. The sun terrace offers a relaxing space to lounge as well as grow herbs, vegetables, and flowers in galvanized tubs. The entertainment deck provides a sheltered outdoor living room with fire and water features, as well as a sweeping view of the gardens. The contemporary style of the garden has been extended into the front yard to create a fresh and welcoming entrance.